Kiadó balatoni szállás Badacsonytomajon

Bérelhető erdei apartmanház a Badacsonyi hegyen akár hat fő részére

Badacsony az egész Balaton egyik legizgalmasabb része

Badacsonyt legalább annyian ismerik kiváló borairól, mint a balatoni strandokról, kikötőről. Egyre több idős és fiatal látogat el Tomajra, vagy Badacsonyba. Nyáron hatalmas pezsgés jellemzi a móló melletti sétányt, a jó hangualthoz pedig kétséget kizáróan hozzájárulnak a kiváló minőségű borok. Badacsonyt is érinti a bulihajó, amin a huszas és a hetvenes korosztály is megfordul és egyaránt jól mulat! Nyaranta rendezmények egész garmadájának központja lesz a térség, Badacsony legnagyobb eseménye maga a Borhetek.

A hegy egyszerre névadója és központi termőterülete hazánk egyik legősibb és leghíresebb borvidékének, amelyhez Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonrendes, Balatonszepezd, Gyulakeszi, Hegymagas, Káptalantóti, Kisapáti, Kővágóörs, Nemesgulács, Raposka, Révfülöp, Salföld, Szigliget, Tapolca települések szőlői tartoznak.

A borvidék jellegét, az itt termő borok különleges zamatát az egykori vulkánokból itt maradt lepusztult bazaltkúpok kedvező talaja adja meg. A Badacsony mellett ide tartozik a Szent György-hegy, a Csobánc, a Gulács és a Szigliget. A talaj persze önmagában kevés lenne. A borvidék szub-mediterrán mikroklímáját a kedvező lejtésű területek, a hideg északi széltől védő bazaltfalak és persze a Balaton adja, amelynek tükre a nap sugarát megsokszorozva veri vissza.

Foglaljon apartmant BadacsonytomajonOTP és MKB Szép kártya elfogadás
OTP és MKB Szép kártya elfogadás!